top of page

Interrail Nedir?


Interrail, Avrupa Demiryolları İşletmeleri tarafından uygulanan, gezginlere oldukça uygun fiyatlara ulaşım imkanı sağlayan bir göster/geç bilet uygulamasıdır. Interrail sizlere istenilen zamanda ve yerde, istediğiniz yerde olma imkanı sağlar. Interrail'de kişi sınırlaması yoktur.

InterRail Global Pass, bu bilet size Avrupa'nın 30 ülkesine 5 gün ile 1 ay arasında sınırsız seyahat özgürlüğü sağlar.


InterRail Ülke Pass, bu bilet sadece bir ülke için geçerli olup, size ülke içinde 3 ile 8 gün arasında sınırsız seyahat özgürlüğü sağlar.


Her iki tür Pass bilet 30 Avrupa ülkesinde geçerlidir ve gezebileceğiniz ülkeler sırasıyla aşağdaki gibidir;


 Almanya, Avusturya, Belçika, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Hollanda, İngiltere, İrlanda Cumhuriyeti, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, Karadağ, Lüksemburg, Macaristan, Makedonya Cumhuriyeti, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Türkiye ve Yunanistan.


Interrail biletini nereden alabilirim?


InterRail Pass kartları TCDD’nin uluslararası bilet satışına açık tüm garları ile İstanbul’da bulunan Gençtur, Gemini Turizm, Cosmopolitan, Global Vizyon, Viking Turizm, Ankara’da bulunan Ray Tur, Uygar Tours, Alemara Turizm ve Simetri Turizm seyahat acentelerinden satın alınabilir. Avrupa’da yaşıyorsanız ise gideceğiniz tren garındaki information ofislerinden temin edebilirsiniz. Bilet almak için yapmanız gereken ise sadece bilet ücretini ödemek ve pasaportunuzun yanınızda bulundurmak yeterli olacaktır.

Interrail için vize şarttır.

Yolculuğa başlamadan önce geçeceğiniz ve Türk vatandaşlarına vize uygulayan tüm ülkelerden vizelerinizi almış olmanız gerekmektedir. Vize başvurusu yaparken Schengen vizenizi göstermeniz size yardımcı olacaktır. Schengen vizesi ile tüm Schengen üyesi ülkeleri aynı vize ile gezebilirsiniz. Vize alırken dikkat etmeniz gereken husus ise; tek girişli Shengen vizesi ile sadece Schengen ülkelerini gezebilirken, Schengen’e dahil olmayan ülkeleri de gezecekseniz çok girişli  vize almalısınız. Son olarak hangi ülkeden vize aldıysanız o ülke üzerinden Avrupa’ya giriş yapmanız gerekiyor bizden söylemesi!

Dikkatinizi Çekebilir
bottom of page